El Vendrell acull el Campionat de Catalunya d'escacs per a cecs

Hi prenen part 16 jugadors i es donen sis places pel campionat d'Espanya
Taulell d'escacs per a cecs. | Federació Catalana d'Esports per a cecs.

 

L'Hotel Nuba del Vendrell, situat a la platja de Coma-ruga, acull aquest cap de setmana el Campionat de Catalunya d'escacs per a cecs, que se celebrarà el dissabte 22 i el diumenge 23 d'abril. Enguany s'ha donat un nou format a aquest important campionat i la Federació Catalana d'Esports per a Cecs ha decidit traslladar-lo al Vendrell amb vistes a que s'hi pugui quedar en el futur. «El Vendrell és terra d'escacs, cosa que es pot veure amb la projecció que tenen alguns dels escaquistes de la ciutat, per això la nostra voluntat és mantenir el campionat aquí», ha apuntat el president de la federació, Manel Eiximeno. 


El torneig tindrà cinc rondes i un nou format que vol afavorir la rapidesa. Hi prendran part un total de 16 competidors, que intentaran obtenir alguna de les sis places que es donen pel campionat estatal. En edicions anteriors hi ha hagut molt bones actuacions d'escaquistes del Camp de Tarragona, entre ells, diversos del Vendrell. Un dels destacats és Alberto Olivera, que ara col·labora en l'organització del campionat, i que el pròxim mes de junt formarà part de l'equip olímpic espanyol que prendrà part a les olimpíades de Macedònia, junt amb dos baixpenedesencs més.

 

El regidor d'Esports del Vendrell, Ferran Trillas, ha destacat que amb l'arribada d'aquest campionat es compleix una doble funció, «es fa una aposta pel turisme esportiu i, a més, es contribueix amb una vessant social». El vendrellenc Omar Font, que va ser nedador i va participar en dos Jocs paralímpics, també ha contribuit a portar aquest campionat al Vendrell.
Comentaris

envia el comentari