Tensió creixent entre el Foment Sardanista Vendrellenc i la regidoria de Cultura

L'entitat denuncia els retards en el pagament de la subvenció, mentre la regidoria obre la porta a un canvi de model
Membres del Foment Sardanista Vendrellenc, amb Joan Morros al mig. | BPDiari

 

Les relacions entre el Foment Sardanista Vendrellenc i la regidoria de Cultura de l'Ajuntament del Vendrell estan més tenses que mai, després que l'entitat que organitza les ballades d'estiu dels diumenges hagi denunciat el retard en el pagament de la subvenció de 4.000 euros que rep per part del consistori. Joan Morros, president del Foment, ha definit d'«indignants» les declaracions de la regidora de Cultura, Eva Serramià, apuntant que l'any que ve l'Ajuntament es podria fer càrrec de l'organització d'aquestes ballades. «Fa anys ja ho portava l'Ajuntament i les ballades s'estaven morint», ha apuntat Morros, «des que ho vam agafar el Foment i els Dansaires del Penedès tornen a funcionar, i ara es vol posar ella la medalla». Per això, el Foment va recollir signatures durant l'últim diumenge entre la gent que volia que seguissin organitzant ells les ballades. Apunten que en van recollir 180.   


Respecte als retards en el pagament de la subvenció, Morros afirma que aquest diumenge «es farà la ballada perquè la cobla Catània ha acceptat venir tot i saber que pot trigar a cobrar, i perquè una persona que vol quedar en l'anonimat ha pagat la Principal de la Bisbal». De cara als dos últims diumenges d'agost, el president del Foment apunta que caldrà negociar amb les dues cobles. «No pot ser que els músics vinguin a tocar i marxin sense cobrar, em nego a creure que això és el que ha passat amb les orquestres i els grups de Festa Major», ha afegit. Les ballades del mes de juliol les paga el Foment amb les quotes dels seus 150 socis, els anunciants del programa i les aportacions de gent diversa. L'Ajuntament aporta 4.000 euros per fer les del mes d'agost.

 

Des de l'Ajuntament, la regidora de Cultura, Eva Serramià, ha criticat el «to demagògic» de Morros i ha apuntat que Cultura «té tot el respecte per totes les entitats culturals del Vendrell» i que no hi ha «cap tracte de favor per cap». Serramià ha explicat que el retard es deu al fet que el pressupost per aquest 2017 «no s'ha aprovat fins al 31 de juliol i ara s'estan seguint els tràmits administratius», assegurant que l'entitat rebrà els diners «a mitjans del mes d'agost». La regidora ha afegit que aquest és el funcionament habitual en totes les actuacions musicals, siguin de la Festa Major, del Música a la Vila o d'altres festivals. «Just ara he signat la factura per pagar a Txarango, i el grup bé que va tocar sense problema per la Festa Major», ha apuntat. 


Però Serramià ha anat més enllà i ha fet esment a les «queixes» que, segons ells, rep de gent que va a les ballades de la Rambla, i que «estan cansats de sentir mítings entre peça i peça». També ha lamentat la música «que no té res a veure amb les sardanes» que es posa per la megafonia entre les actuacions. Per tot això, ha avançat que Cultura «està estudiant si de cara a l'any vinent es canvia el model organitzatiu», recordant que «durant molts anys l'Ajuntament ja va organitzar les ballades». Serramià veu «motivacions polítiques» en les queixes que està fent el Foment. 

 

Concurs de Colles Sardanistes de la Fira

 

Joan Morros també és president de la colla vendrellenca Dansaires del Penedès, que organitza el Concurs de Colles Sardanistes de la Fira de Santa Teresa. Morros ha lamentat que l'aportació de Cultura per organitzar l'esdeveniment aquest any «caurà un 40%». Afirma que la colla sent que el consistori té «un menyspreu total» per la seva tasca i per una colla «que té 71 anys de vida», i que alguns integrants han comentat, fins i tot, de «marxar i canviar de poble». Des de Cultura apunten que la resta de diners per fer el Concurs els aportarà, molt probablement, Promoció Econòmica.Comentaris
Pep
, i que alguns integrants han comentat, fins i tot, de «marxar i canviar de poble» Si l'Ajutament del Vendrell no s'ha adonat que hi ha molta gente que pensa lo mateix... que es posin les piles.
0
Tots els grups de cultura popular tampoc han rebut la subvenció aquest any... Encara ni s'han signat els convenis per Festa Major i Fira. Que comenti que ara esta signan la factura per pagar a Txarango com un model de fer bé les coses... Es paga una part abans d'actuació i l'alte despres sobre tot en concerts que costen més de 30000€. No comparem el nivel adquisitiu d'una entitat amb el de l'ajuntament... Sincerament hi ha coses que la regidora està fent fatal.. dona ja les subvencions...
0
$$$
...ens parla la Sra. Regidora de la subvenció que farà extensiu el predomini a mitjans d'agost,. La pregunta, farà de l'any 2016, però de l'any 2017 ?. I amb aquesta regla de tres, els de cultura també es vistiran de castellers per fer castells o diablones per la cercavila de Santa Anna . Ho dic per l'amenaça de la Sra Regidora on no arriba la societat civil del poble o faran ellas. Ja va donar una mostra clara que és per ella el què predomina i si no mireu que va passar les maiorets.
0
ppet
L'Ajuntament del Vendrell no es la primera vegada que vol substituir la iniciativa privada per la publica (veure llars d'infants, esports , treball... ) on amb els diners de tots, despres hem de rescatar la ineficiencia d'aquestes pero mentre tant han colocat als enxufats dels seus partits.
0
mariluz
Ya esta be de dir mentiras,que plegui.ya.
1
Anna salazar
Regidora, deixi de posar pals a les rodes i recolzi a qui te molts anys d'experiencia organitzant ballades i concursos sardanistes.
0

envia el comentari