El Josep Maria Domènech Trio i el violinista Albert Carbonell recorden a Lorca

El trio s'acompanya del violinista Albert Carbonell
El Josep M. Domènech Trio, amb Albert Carbonell. | Ajuntament del Vendrell

 

L'Auditori de l'Escola de Música Pau Casals del Vendrell serà escenari, aquest divendres 21 d'abril a les 20.30 hores, del concert de jazz a càrrec del Josep Maria Domènech Trio i Albert Carbonell, titulat «Recordant García Lorca». Aquest concert és, d'una banda, una aproximació al repertori de la música popular andalusa i, de l'altra, un record a Federico García Lorca en el 80è aniversari de la seva mort.


L'any 1931, Federico García Lorca va gravar, amb gran èxit, 'Colección de canciones populares antiguas', acompanyant al piano a la cantant i ballarina La Argentinita. Josep M. Domènech ha recuperat i arranjat aquestes cançons portant-les al terreny del jazz i la improvisació amb formació de quartet, amb el baixista Ramon Teixidó, Joan Rion a la bateria i el violinista Albert Carbonell.

 

El repertori l'integren temes com «Zorongo Gitano», «Anda Jaleo», «El café de chinitas», «La Tarara», «Los cuatro muleros», «El toro y la luna», «Los mozos de Monleón» o «Las morillas de Jaen», entre d'altres.
Comentaris

envia el comentari