Calafell posa en marxa un joc de descoberta de la Ciutadella destinat a les famílies

S'ha de descobrir els personatges que vivien a les cases de la Ciutadella
Visitants a la Ciutadella Ibèrica de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

Calafell ha posat en marxa 'Descobrim la Ciutadella!', un nou producte educatiu que pot gaudir-se a la Ciutadella Ibèrica. És un joc de descoberta, ideal per fer-lo en família, i disponible tot l’any i totes les hores d’obertura, que no necessita reserva prèvia ni requereix que hi hagi un guia o un educador. Està disponible en català, castellà, anglès i francès. L’Ajuntament ha tirat endavant aquest producte amb la idea de millorar l’experiència dels visitants que arriben per lliure a la Ciutadella. En particular, per les famílies, que és un dels públics que més visita el jaciment. 'Descobrim la Ciutadella!' ha estat dissenyat per Il·lustració Històrica Sergi Segura, que gràcies a la seva creativitat i rigor presenta uns personatges animats que expliquen, didàcticament la cultura dels ibers i la vida quotidiana a la Ciutadella.


A la recepció del recinte, les famílies podran comprar per dos euros un pack Descobrim, que consta d’un full de joc i una plastificació de guia. Inclou les solucions, que, òbviament, no es lliuren fins al final del lloc. En el full de joc, una arqueòloga condueix la feina que la família visitant haurà de fer per resoldre un enigma, tal com ella fa quan treballa des del present per descobrir i conèixer com vivien els ibers de la Ciutadella. Protagonitzen també el joc dos infants ibers, Bilos i Aitin, personatges que permeten viatjar al passat i que donen pistes per reprendre les preguntes o fer les activitats proposades en el joc.

 

Bàsicament, es tracta de descobrir els personatges que vivien a cadascuna de les cases de la Ciutadella. És l’aposta d’enguany dels monuments i museus locals, aplegats sota la marca Calafell Històric. L’aposta de l’any passat va ser un recorregut bàsic per conèixer la Ciutadella Ibèrica, el Castell de la Santa Creu i la Confraria de Pescadors, adreçat al públic general. La d’enguany se centra en la Ciutadella, en una activitat concreta que reforça el perfil didàctic del jaciment i adreçada a un públic més específic, com el familiar.
Comentaris

envia el comentari