Veïns de la Riera de Gaià demanen que els autobusos de la línia L12 facin parada al municipi i al Castellot

L’alcalde descarta la proposta, i argumenta que «l’EMT és una empresa municipal, i els seus autocars no poden sortir del terme municipal de Tarragona»
L'EMT és l'empresa municipal que gestiona els autocars urbans de Tarragona | Cedida

 

Un col·lectiu de veïns de la Riera de Gaià ha unit esforços per reclamar millores en la xarxa de transport públic de la localitat. L’agrupació demana que la línia urbana d’autobusos L12 —que connecta la plaça Imperial Tarraco i Ferran, i pertany a l’EMT— ampliï uns quilòmetres el recorregut actual i faci parada al terme municipal de la Riera de Gaià i a la urbanització rierenca del Castellot. «El servei actual d’autobusos és absolutament insuficient: al Castellot només en passen tres al dia i molts joves treballen fora i no tenen altra alternativa que els cotxes particulars», han denunciat a BaixGaiàDiari.cat els veïns en referència als vilatans que no tenen carnet de conduir o no disposen de vehicle propi.


Actualment, la línia d’autocars que connecta el municipi del Baix Gaià amb Tarragona —a càrrec de l’empresa Plana— fa parada a la Riera, però no al Castellot. Els rierencs que necessiten agafar l’autobús a Ferran han de caminar els dos quilòmetres que els separen, i la distància entre la Riera i la urbanització és d’altres tres quilòmetres. «És un tram per carretera excessiu si s’ha d’anar a peu o carregat amb bosses de la compra», han afegit els veïns. La freqüència de la línia de l’EMT amb Ferran és d’un autocar cada 45 minuts, aproximadament, i al recorregut no es contemplen aquestes dues parades. «Que la L12 faci parada a la Riera i al Castellot suposaria una millora clara que molta gent necessita», han sentenciat els afectats.

 

L’alcalde rierenc, Jaume Casas, ha descartat a BaixGaiàDiari.cat la possibilitat que la línia L12 arribi a la localitat del Baix Gaià. Ha explicat que «fa molts anys que vam intentar aconseguir-ho», però no és una operació viable perquè «els autocars de l’EMT no poden sortir del terme municipal de Tarragona». «Fins i tot vam proposar col·laborar per pagar la diferència de preu i que pogués fer parada aquí», ha matisat. «Si pogués ser estaríem encantats, però no és possible», ha afegit Casas, qui ha sentenciat que «l’EMT és una empresa municipal que paguen els ciutadans de Tarragona».
Comentaris
Lluis
Com diu el Sr. Cases, Fa anys es va intentar i no es va fer. No es va fer per la falta d'interès de l'Ajuntament, ja que la concessió anterior finalitzava i l'EMT estava disposada a arribar a l'entrada de la Riera i el Castellot. això és sabut per les gestions que va fer al seu dia la primera junta de l'associació de veïns. Com dic, va ser per FALTA D'INTERÈS DE L'AJUNTAMENT. Podem dir el mateix de la manca d'interès en fer un pas de vianants des del Castellot al Poble, etc.
0
Luis
El Castellot a crescut i els problemes també. Solució. Pensar en les pròximes eleccions municipals, perquè el Castellot està fora del programa amb què es va presentar CiU a les últimes eleccions.
0

envia el comentari