Torredembarra podria rebre el Premi Europeu de prevenció de residus

El premi podria ser atorgat per la campanya 'Del menjar no en llencem ni mica'
La condidatura ha estat proposada per l'Agència Catalana de Residus | Cedida

 

Torredembarra participava el passat es de novembre en la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, amb diverses activitats centrades a evitar el malbaratament alimentari. Una d’aquestes activitats va ser la campanya 'Del menjar no en llencem ni mica', proposada per La Sínia, GEPEC-EdC i GETE-Ecologistes en Acció, en què es van visitar una cinquantena d’establiments de restauració per detectar les possibilitats de col·laboració amb el Rebost dels aliments. Ara, aquesta experiència opta al VIII Premi Europeu de la Prevenció de Residus i es troba entre les cinc candidatures catalanes presentades per l’Agència de Residus de Catalunya, en la categoria 'Associacions'.


Durant la campanya es van visitar una cinquantena de restaurants dels quals, un 48% estarien disposats a col·laborar amb el Rebost dels aliments, un projecte impulsat per l’Ajuntament, i que gestiona Càritas a través d’un conveni amb el Consistori. De la resta, la major part van assenyalar que no tenien prou producció per aportar i d’altres veien dificultats en el transport o no podien decidir-ho en aquell moment.

 

Una dada molt important a destacar és que tots els establiments visitats van assenyalar que utilitzaven carmanyoles perquè els clients es poguessin emportar el menjar sobrer. De cara a l’estiu, la Regidoria de Sostenibilitat es planteja visitar, a través de les entitats ecologistes promotores del projecte, els establiments que estaven tancats al mes de novembre i als que van assenyalar certes dificultats per poder sumar-los a la iniciativa.
Comentaris

envia el comentari