Roda de Berà ja rep sol·licituds per a les subvencions per a empreses i autònoms

Les subvencions tindran caràcter retroactiu | Les sol·licituds podran presentar-se fins al 6 de febrer
L'Ajuntament de Roda de Berà rebrà sol·licituds fins al 6 de febrer | BaixGaiàDiari.cat

 

Després que el passat mes d'octubre, l'Ajuntament de Roda de Berà anunciés que no només atorgaria subvencions a empreses per tal que s'aposti pels desocupats, sinó que, a més, rebrien subvencions aquelles persones que apostin per l’autoocupació i l’emprenedoria, tenint en compte que l’actual situació ha obligat a moltes persones a optar per crear els seus propis negocis, ara el consistori rodenc ha obert el període de sol·licitud de les ajudes. Així, les empreses i autònoms que ho vulguin, podran demanar-ho fins al 6 de febrer, presentant a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà la documentació requerida a les bases, segons la línia de subvenció que hi correspongui.


Pel que fa a les subvencions, tenen caràcter retroactiu a 1 de gener de 2016, motiu pel qual s’estudiaran les incorporacions que es van fer durant l’exercici passat que suposessin la creació de nous llocs de treball i seran subvencionades. Així, es repartiran un total de 85.000 euros, tenint en compte que l’import de la subvenció serà del 50% del cost total del contracte, el qual ha de ser d’un mínim de tres mesos de durada i amb una jornada mínima del 50%, amb un màxim a atorgar de 10.000 euros per a cada empresa. Pel que fa a l’autoocupació es pagarà el 50% de les despeses detallades de l’activitat amb un màxim de 3.000 euros.

 

Un cop presentades les sol·licituds es constituirà una comissió qualificadora que estarà formada per membres de cada grup municipal, la qual aplicarà un sistema de vot ponderat.


La iniciativa rodenca, pionera al territori

La iniciativa de l'Ajuntament de Roda de Berà naixia l'any 2014 resultant pionera al territori, per tal de fomentar l'ocupació i, així, reduir l'atur i donar suport als col·lectius més vulnerables i les empreses de la localitat. Amb l'experiència prèvia d'aquests dos exercicis, el consistori va veure que calia cobrir noves necessitats i, per aquest motiu, es van redactar unes noves bases. A més a més, les noves bases han simplificat la tramitació administrativa i faciliten la sol·licitud i la justificació de les subvencions, garantint l’objectiu que es persegueix, el foment de l’ocupació.Comentaris

envia el comentari