Protestes al Ple de Creixell pel tancament de la llar d'infants l'Estel de Mar

L'última nòmina dels treballadors és del 30 de gener | L'ajuntament proposa la renúncia voluntària de l'empresa concessionària

 

Aprofitant que avui se celebrava el Ple a l'Ajuntament de Creixell, els pares dels nens de la llar d'infants Estel de Mar s'hi han presentat per parlar sobre la problemàtica d'aquest servei, una qüestió que es va arrossegant des de fa mesos. En resum, Privilege Class, empresa concessionària del centre, no pot assumir despeses i deu una sèrie de nòmines als treballadors. A causa d'aquesta situació dos monitors del centre han deixat d'anar a treballar a l'Estel de Mar, un per voluntat pròpia i l'altre a causa d'una baixa per maternitat, i això crea un incompliment de la ràtio entre monitors i nens, motiu pel qual els pares no podran deixar als seus fills a la llar d'Infants demà divendres 19 de maig.


L'ambient de crispació s'ha deixat notar des del començament, ja que, com han assenyalat alguns dels presents, el secretari municipal ha marxat de la sala, i per tant, res del que es parli en aquesta jornada constarà en acta. La solució que ha oferit Jordi Llopart, alcalde de Creixell, és la següent: a primera hora de demà divendres 19 de maig, la Policia Local arribarà al domicili del màxim representant de Privilege Class per tal que aquest signi un document legal que certifiqui la renúncia de l'empresa sobre els serveis de la llar d'infants. En cas que no es signi aquest document, el mateix Ajuntament gestionarà l'Estel de Mar, tot i que això suposaria que el govern de Creixell es mogués en el llindar de la legalitat. D'altra banda, se suposa que els agents de policia trobaran a la persona pertinent per signar el document, ja que en cas contrari la situació continuaria igual.

 

Cal destacar també que als treballadors del centre se'ls deu tres mesos de sou —la darrera nòmina és del 30 de gener— i la paga extra de Nadal de l'any passat, una quantitat que el consistori havia anunciat que pagaria. No obstant això, el pagament no s'ha produït encara i els pares i treballadors desconfien de les actuacions de l'Ajuntament. Avui els pares dels nens inscrits al centre han demanat una solució urgent abans de les 9 del matí d'aquest divendres 19 de maig, però des de l'ajuntament asseguren que això és impossible. Segons Jordi Llopart, el pagament dels sous no s'ha efectuat a causa d'un defecte de forma en un informe d'Inspecció de Treball.

 

Els pares dels nens inscrits a l'Estel de Mar es presenten al Ple de l'ajuntament. | BaixGaiàDiari.cat
 

Finalment, al Ple d'aquesta tarda s'ha informat que el dia 18 d'abril Privilege Class va presentar al·legacions. Mentrestant, les famílies han matriculat als seus fills en altres centres, tot i que donen el seu suport absolut a la llar d'infants l'Estel de Mar en aquesta complicada situació. Volen que segueixi el mateix projecte educatiu i mateixos treballadors.

 

Els pares dels nens inscrits a l'Estel de Mar es presenten al Ple de l'ajuntament. | BaixGaiàDiari.cat
 
Els pares dels nens inscrits a l'Estel de Mar es presenten al Ple de l'ajuntament. | BaixGaiàDiari.cat


Comentaris

envia el comentari