Nou sistema de recollida de la poda en els diferents barris de Torredembarra

Es retiraran els contenidors de poda i s'instaurarà el porta a porta
La campanya d'informació el veïnat va donar la seva opinió sobre quins aspectes s'havien de millorar. | cedida

 

A partir d'aquest cap de setmana, als barris de Babilònia, Racó Romà, Montclarà, Clarà, Bizanci, les Àmfores i Sadolla de Torredembarra es posarà en marxa el nou sistema de recollida de la poda. Bàsicament consistirà a retirar tots els contenidors per implantar el porta a porta. La Regidoria de Sostenibilitat va dur a terme una campanya d'informació als veïns aquestes darreres setmanes, detectant una gran acceptació donat que els contenidors són punts d'atracció de brutícia i incivisme.


En aquests barris s'hi poden trobar aproximadament unes 1.700 cases amb jardí, les quals han estat totes bustiades amb la informació dels dies de recollida i amb l'explicació de com funciona i què s'ha de fer amb el nou sistema, emfatitzant que s'han de separar les fulles de les branques i que les fulles han d'anar distribuïdes en sacs i col·locar-los davant la porta. S'han repartit fins al moment sacs a prop de 600 habitatges i s'espera poder-ne arribar a 700 fins a la finalització de la campanya aquest cap de setmana, que serà quan es retiraran els contenidors definitivament. La resta d'habitatges del municipi ha rebut informació sobre el fet que poden recollir els sacs a les dependències de la Regidoria a partir de dilluns vinent, a cost zero.

 

Fins a finals d'aquest mes, els monitors i monitores ambientals de les entitats ecologistes locals GEPEC-EdC i GETE-Ecologistes en acció, vigilaran els voltants dels contenidors per lliurar informació sobre el nou sistema. El regidor de Sostenibilitat, Josep Maria Guasch, ha explicat que «pel que respecta al seguiment del nou sistema, des del mes de setembre del 2016 fins a finals de febrer la poda recollida ha disminuït de 568 tones fins a 372 tones, un 34,5% respecte a l'any anterior». La campanya de comunicació que s'ha realitzat ha estat finançada pel Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA), així com per l'Agència de Residus de Catalunya.
Comentaris

envia el comentari