Montse Palau: «Hi ha molta gent al darrere nostre, de tots els territoris»

La diputada per Junts pel Sí ha estat present a l’acte, i ha definit la jornada com un «esgraó més cap del full de ruta»
Montse Palau, de blau cel a l'equerra de la imatge, a l'acte d'aquest divendres | Montserrat Fornells

 

El Baix Gaià també ha estat present aquest divendres a l’acte de convocatòria del referèndum sobre el futur de Catalunya. Tots els representants electes de Junts pel Sí i la CUP han assistit a la convocatòria —excepte absències justificades— de la consulta al Palau de la Presidència. D’entre ells en destaca la veïna de Torredembarra Montse Palau, diputada per la gran confluència al Parlament des del passat 27 de setembre.


«És un dia emocionant, de satisfacció i felicitat per la feina feta i per complir amb la nostra paraula», s’ha sincerat Palau a BaixGaiàDiari.cat. «Calia visualitzar que l’objectiu comú compta amb el suport de la majoria representativa de tots els territoris, per això hi érem tots», ha explicat. L’anunci s’ha fet poc abans de dos quarts d’onze del matí, i la pregunta de la consulta serà finalment la següent: ‘Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?’. El dia de la votació serà l’1 d’octubre.

 

A la imatge, desenes de diputats fan pinya. Montse Palau ha matisat que «nosaltres només som els representants de molta gent. I al darrere nostre n’hi ha molta, de tots arreu, que ens dóna la força necessària per avançar». La torrenca ha titllat l’ambient de «molt especial», i ha afegit que «dies com aquest divendres són importants perquè la societat civil necessita molt més que declaracions i contradeclaracions, i l’acord s’ha de fer visible».

 

Per Palau, el fet que no fos un acte reduït a les puntes de llança de l’independentisme és un encert. «La simbologia, en aquest cas, és molt important: l’aval és una majoria representativa de tot el país, i s’ha d’evidenciar a l’hora de donar suport», ha afegit. Torredembarra ha estat present a «una data assenyalada», en paraules de la diputada, en una discreta segona fila on també s’ha sentit la convocatòria del referèndum.
Comentaris

envia el comentari