Més de 10.000 persones han passat pel Museu de la Ràdio de Roda l'últim any

Des de la seva inauguració l'any 2012 han estat més de 50.000 visitants els qui han passat pel Museu
Milers de persones han vist les peces de col·lecció | BaixGaiàDiari.cat

 

50.000 visitants ja han pogut gaudir, des del 2012, del Museu de la Ràdio Luís del Olmo de Roda de Berà. Un museu que va néixer de la bona relació entre el consistori rodenc i el periodista i fill adoptiu del municipi, Luís del Olmo. De fet, les més de 50.000 visites registrades corresponen a les visites guiades. D'aquesta manera, la xifra seria superior si es registressin tots els visitants que han accedit al recinte sense pagar entrada, com els infants o durant les jornades de portes obertes del museu.


Durant l’any 2016 l’espai va rebre un total de 10.054 visites, sent els mesos d’agost, abril, setembre, i maig els que més visitants van congregar. Tot plegat, gràcies a les campanyes de promoció, el boca orella, així com la presència als mitjans de comunicació han provocat en cada cas un augment dels visitants al llarg dels mesos posteriors.

 

La regidora de Turisme, Isabel Mondéjar, feia públiques aquestes dades en el marc del Dia Mundial de la Ràdio, celebrat el passat dilluns. Mondéjar destaca la importància que l'espai té per a Roda de Berà així com el seu valor com a atractiu turístic dins del conjunt patrimonial rodenc. 

 

El museu és l'únic de Catalunya d'aquest tipus | BaixGaiàDiari.cat

El Museu de la Ràdio Luis del Olmo

El Museu de la Ràdio ha crescut de forma exponencial des de la seva inauguració i la col·lecció ja consta de més d’un miler de peces, entre elles més de 400 aparells de ràdio de valor incalculable, així com una col·lecció dels premis que del Olmo va aconseguir al llarg de la seva carrera professional, reconeixements, plaques commemoratives, pòsters, fotografies o portades de premsa.

 

Aquest va ser el primer museu de la ràdio, promogut per del Olmo, a Catalunya, i el segon d’Espanya, després que l’any 2003 s’inaugurés a Ponferrada el Museo de la Radio Luis del Olmo. Tanmateix, tenint en compte el nombre de peces i el seu valor històric, el museu de Roda de Berà és ja el més important a nivell estatal. Disposa de més de 650 metres quadrats, amb una sala polivalent on s’hi celebren casaments, reunions d’empreses, lliuraments de premis, concerts de música, exposicions, conferències, o xerrades. Al primer pis es pot trobar també “l’Espai Jvjol”, dedicat a l’artista i arquitecte tarragoní Josep M. Jujol.  

 

Actualment l’Ajuntament està treballant en l’ampliació del museu amb unes obres a la planta inferior que sumaran 150 metres quadrats més d’exposició, amb total accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda.Comentaris
Rodenc RTV
El museu de la Ràdio més conegut com el museu dels "trastos", l'anomenat Centre Civic de la Roca Foradada ha perdut l'essencia gracies al famos museu dels "trastos"
1

envia el comentari