L'Ajuntament de Roda de Berà preveu dedicar més recursos al Roc de Sant Gaietà

El consistori rodenc i l'enclavament urbanístic han signat un conveni per promoure el bon estat de l'espai
El nou text va aprovar-se al ple del passat mes d'octubre | BaixGaiàDiari.cat

 

Conveni urbanístic entre l'Ajuntament de Roda de Berà i l’Entitat Urbanística del Roc de Sant Gaietà. L'Ajuntament rodenc i l'entitat urbanística del Roc han signat el text, aprovat al ple del passat mes d'octubre, que recull les obligacions i els drets de cadascun dels ens i garanteix l’aportació econòmica municipal acordada per a cada exercici. Tot plegat, amb l'objectiu de continuar amb el bon funcionament dels serveis i la bona conservació del conjunt, mitjançant el bon enteniment i la col·laboració d’ambdues parts perquè el Roc de Sant Gaietà continuï sent un referent pel seu atractiu arquitectònic i el seu valor turístic. 


L’Ajuntament reconeix l’esforç econòmic que cada any realitzen els veïns i propietaris del Roc, amb unes despeses comunitàries que assumeixen particularment pel manteniment, la conservació i la seguretat de l’entorn, motiu pel qual, per corresponsabilitat, compensa amb una aportació econòmica periòdica a l’entitat segons la capacitat pressupostària de cada exercici. «És encomiable l’esforç que realitzen els veïns, i l’equip de Govern el que vol amb aquest conveni és reconèixer aquesta feina», va assegurar el portaveu de l’equip de Govern, Frederic Royuela, durant la seva intervenció al Ple.

 

El Consistori ha previst que, per l’increment exponencial de visitants atrets pel conjunt arquitectònic i pel Museu de la Ràdio Luis del Olmo, la col·laboració econòmica de l’Ajuntament hagi d’incrementar-se en futurs exercicis, sempre que l’estabilitat pressupostària ho permeti. 


D'on sorgeix el Roc de Sant Gaietà

Al novembre de 1972 Cayetano Bori Tallada va cedir a l’Ajuntament, mitjançant un acte oficial, els vials, jardins, serveis i obres d’urbanització del que anomenà 'Roc de Sant Gaietà', una zona promoguda, construïda i finançada per ell. Tal i com es va deixar constància al conveni, Cayetano Bori volia finalitzar la seva obra «garantint una gestió apropiada per al futur de la conservació i el manteniment de la urbanització». Així mateix, es feia una reflexió sobre el paper dels propietaris en el futur del projecte «no han de ser oblidats els senyors propietaris de la pròpia urbanització, principals interessats en l’organització i el funcionament dels serveis. Per això, és desig del Sr. Bori que s’encomani la conservació i el manteniment als propis interessats, els propietaris del Roc de Sant Gaietà, els qui, constituïts en Entitat Urbanística Col·laboradora i valent-se d’un administrador, puguin continuar el règim de gestió emprat fins a la data», subscrivia el text. La cessió es va efectuar amb caràcter gratuït i perpetu.

 

Des de la signatura del primer conveni l’entesa entre ambdues parts ha estat fluïda i constant, tal i com demostren els successius convenis de col·laboració que s’han signat al llarg dels anys entre les diverses juntes de propietaris i els alcaldes que han presidit el consistori rodenc.Comentaris
Rodenc RTV
Dedicar més recursos? Quants recursos? Els veïns estan farts de pagar impostos i netejar les restes orgàniques que els curiosos i turistes.
0

envia el comentari