La desena peça del cas Torredembarra: un pla per acabar amb el sistema de control d’Urbanisme

La Guàrdia Civil investiga una sèrie de converses telefòniques que evidenciarien l’objectiu d’apartar funcionaris per aconseguir propòsits personals
El cas Torredembarra va esclatar el 26 de juny de 2014. | delCamp.cat

 

El cas Torredembarra torna al focus de l’actualitat. El jutge ha obert una nova peça separada—i, amb aquesta, ja en van deu—, que té com a principals assenyalats l’exalcalde del municipi, Daniel Masagué, l' exinterventora de l’Ajuntament, Esther Agulló, l’empresari Blas Niubó —imputat a la peça principal del cas— i l’arquitecte José Maria Crespo. La investigació versaria sobre un presumpte pla orquestrat amb l’objectiu d’apartar funcionaris per aconseguir propòsits personals, i demolir el sistema de control d’Urbanisme al consistori torrenc.


Aquest pla se sustenta, segons el digital LaRepública, en una sèrie de converses telefòniques que ja es troben en mans de la Guàrdia Civil. La causa d’aquesta trama seria l’emissió, per part del secretari de l’Ajuntament i diversos tècnics municipals, d’un informe desfavorable per al propòsit de Niubó d’independitzar un àtic de la seva propietat de la resta de l’edifici, davant l’actual Teatre Auditori. La voluntat seria situar, en el lloc d’aquests treballadors, a persones de confiança de Daniel Masagué que sí donarien llum verda a l’operació. Aquest fet té un doble vessant. Com a conseqüència d’aquest informe desfavorable, l’arquitecte José Maria Crespo —proper a Niubó— va denunciar el secretari de l’Ajuntament per un presumpte delicte de prevaricació a l’hora de no donar el vist-i-plau a l’actuació. En aquesta denúncia, es demana «apartar les persones querellades», segons Crespo, ja que «podrien destruir proves de cara a un futur judici».

 

A les converses telefòniques, s’evidenciaria la connexió entre el cas de l’àtic i aquesta denúncia com a pla preconcebut contra els funcionaris torrencs. El punt de partida seria una reunió entre Masagué i l'exinterventora de l’Auntament. A partir d’aquesta trobada, l’exalcalde s’hauria reunit amb Blas Niubó i José Maria Crespo per tal d’«analitzar la demanda penal i la indemnització» a percebre per part dels treballadors, una xifra de 400.000€.

 

En una altra trucada vinculada, l’empresari confirma a Esther Agulló que «s’havien consensuat les coses» amb Daniel Masagué, en relació al pla orquestrat contra els funcionaris. «L’alcalde pot apartar el secretari de la seva feina per prevaricació», segons Niubó, i si el jutge donés per vàlid aquest presumpte delicte, la responsabilitat subsidiària no recauria en l’Ajuntament, sinó en els denunciats. L’obertura d’aquesta nova peça suposa un nou gir a l’actualitat torrenca, en un cas que ja suma deu peces separades després que esclatés fa tres anys. D’aquestes peces, tres encara es mantenen sota secret de sumari.
Comentaris
mireia
De veritat que esteu fent una notícia de la notícia de la República? Heu mirat el sumari? Us heu espavilat a demanar-ho? No sé com es deu fer (no sóc periodista), però totes les notícies de les ha de fer un mateix amb tots els elements a la mà, no copiant d'un diari. Crec que periodisme que copia a periodisme, sense contrastar...
11
Antoni
Mireia totalment d'acord, ho trobo molt fort
10
RAJOY
10na peça...esteu segur...I ningú diu res de la imputació per prevalicació DEL SECRETARI MUNICIPAL és fedatari públic imputat per un delicte de PREVALICACIO. ..Torredembarra no deixa de sorprendre...visca la Torre.
0

envia el comentari