La 17a Nit de Bruixes d’Altafulla preveu arribar als 10.000 visitants

Una zona de 'food trucks', l’increment de rituals i conferències l’obertura del Museu Etnogràfic són les principals novetats de l’edició d’enguany
La Laia, caracteritzada per a l'ocasió (a la dreta), ha acompanyat Diego Spano, Fèlix Alonso i Pere Gomés a la presentació de la 17ena Nit de Bruixes | Toni Cabanillas

 

 

La Nit de Bruixes d’Altafulla arriba aquest cap de setmana, el 24 i 25 de juny, a la 17ena edició. La mostra esotèrica presenta un seguit de novetats, i tornarà a omplir de màgia la Vila Closa del municipi entre les sis de la tarda i les dotze de la nit de dissabte i diumenge. L’esdeveniment preveu arribar a la xifra de 10.000 visitants, i presenta un seguit de novetats que passen per l’ampliació de l’espai, la gastronomia i l’increment de rituals i conferències temàtiques.


El coordinador de la Nit, Diego Spano, ha avançat que «és una festa viva, com Altafulla, que cada any aposta per sorprendre i oferir activitats diferents». «És, sens dubte, una de les dates més importants per al poble», ha afegit. Com a principal tret distintiu, la proposta amplia enguany el seu espai i oferirà a la gespa del castell un servei de 'food trucks', una alternativa de menjar ràpid que permetrà sopar a entre 350 i 400 persones de manera simultània.

 

El programa de la Nit de Bruixes frega la vintena de propostes, que es basen en un mercat esotèric amb parades de serveis esotèrics —com el tarot o llegir la mà—, literatura d’aquesta temàtica o estands amb productes místics com espelmes o minerals, entre moltes altres. Una altra novetat és l’aposta pel retorn als orígens de la festivitat, amb l’increment del nombre de rituals: se n’han programat tres, mentre que l’estiu passat només hi va haver un. A més, el primer d’ells serà la nit prèvia, durant la revetlla de Sant Joan, i servirà de pròleg de la Nit de Bruixes del cap de setmana.

 

El regidor de Turisme a l’Ajuntament d’Altafulla, Pere Gomés, ha destacat que es tracta d’«una fira d’èxit, amb molts visitants, i que exigeix una selecció prèvia i la necessitat de millorar cada any». Gomés ha afegit que «Altafulla transmet una imatge de bellesa natural i de màgia que volem traslladar» a l’esdeveniment, que enguany també comptarà amb més conferències temàtiques al llarg del cap de setmana per dinamitzar l’oferta, amb actuacions musicals i, per primera vegada, obrirà als visitants les portes del Museu Etnogràfic —entre les sis de la tarda i les deu de la nit— per ensenyar una mostra de la història d’Altafulla i una exposició fotogràfica.

 

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha volgut reivindicar durant la presentació de l’esdeveniment la figura femenina de les bruixes. «Eren unes avançades al seu temps, i nosaltres també volem posar en valor les dones mitjançant la fira», ha conclòs. Una de les conferències, diumenge a la tarda, versarà sobre aquesta posada en valor. Altafulla tornarà a viure aquest cap de setmana, entre els carrers més embruixats del casc antic, l’encanteri de la seva llegenda més coneguda.
Comentaris
Manel
L'alcalde diu" volem posar en valor les dones mitjançant la fira"... quantes dones hi ha la taula? No hay mas preguntas señoria.
0

envia el comentari