Condemnen un empresari de la Riera de Gaià per explotació laboral

Haurà de pagar una multa de 1.350 euros i una indemnització de 2.000 més
L'empresa pertany al sector de la ramaderia i opera a la Riera de Gaià | BaixGaiàDiari.cat

 

El Jutjat de Tarragona ha condemnat un empresari de la Riera de Gaià per explotar laboralment un immigrant sense papers entre el 2007 i el 2008. Segons apunta el Diari de Tarragona, la víctima és de nacionalitat salvadorenca i hauria treballat jornades de divuit hores al dia per un sou de setanta-cinc —inicialment— i cent euros —més endavant— a la setmana, sense disposar de caps de setmana ni dies festius. A més, l’empresari hauria allotjat el treballador en una habitació sense llum en una nau industrial on es crien animals. La justícia ha identificat en el cas un delicte contra els drets dels treballadors.


L’empresa —del sector de la ramaderia— mai va contractar el treballador, qui feia tasques de càrrega, descàrrega i alimentació d’animals, neteja i tallar llenya. Segons apunta el mateix diari, empresari i víctima es van conèixer mitjançant una treballadora social, i el vincle laboral es basava inicialment en la possibilitat d’empadronament i allotjament de l’immigrant. La justícia ha absolt el granger d’altres delictes com l’omissió de mesures de seguretat i higiene i un altre de lesions, i finalment haurà de pagar una multa de 1.350 euros i una indemnització a la víctima de 2.000 més per danys morals en qualitat de responsabilitat civil. Ha evitat entrar a presó.

 

El condemnat ha denunciat contradiccions a la versió del treballador sobre els fets, i tres testimonis han negat l’existència del vincle laboral entre ambdues persones. No obstant, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sí ha confirmat la validesa del testimoni de la víctima.

 
Comentaris

envia el comentari