Altafulla i Torredembarra inauguren la temporada de platja

Ambdues localitats llueixen Bandera Blava, la distinció que avala la protecció del Medi Ambient
Les platges d'Altafulla i Torredembarra tornen a ser un focus turístic durant l'estiu | Anna F. - Ajuntament de Torredembarra

 

La temporada de platja a Altafulla i Torredembarra ja ha donat el tret de sortida. Els dies previs a Sant Joan suposen l’inici de la temporada que s’allargarà tot l’estiu, i les dues localitats ja llueixen la Bandera Blava: la distinció que avala la protecció del Medi Ambient a les seves costes.

 


Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra i edil de Sostenibilitat, ha opinat que «s’està duent a terme una gestió acurada de les platges per mantenir la seva qualitat», i ha presentat la campanya torrenca per aquest estiu. El municipi allargarà la temporada de bany fins el 30 de setembre, i adaptarà el seu personal en funció dels terminis d’afluència: 4 persones de salvament en temporada baixa (fins al 23 de juny, i del 12 al 30 de setembre), 11 en temporada mitja (del 24 de juny al 14 de juliol i del 28 d’agost a l’11 de setembre), i un màxim de 17 en temporada alta (entre el 15 de juliol i el 27 d’agost). L’horari de servei és, en tots els casos, de dos quarts d’onze del matí a set de la tarda.

 

En el cas d’Altafulla, aquest dissabte, 17 de juny, s’ha iniciat el servei de socorrisme i salvament a la platja. Va a càrrec de l’empresa Provita SCM —com l’estiu passat—, i es composa de quatre socorristes a la platja que, fins el 15 de setembre, vigilaran la zona entre dos quarts de deu del matí i dos quarts de vuit del vespre. A més, un altre socorrista s’encarregarà de les mateixes tasques a la Piscina Municipal, que obrirà les seves portes el proper 24 de juny.

 

El servei compta amb una moto d’aigua, un quad amb taula de rescat, una cadira amfíbia per acompanyar al bany a persones amb mobilitat reduïda, un programa de control de polseres per identificar menors en cas de pèrdua, i un registre del número de banyistes diari. Com a novetats, s’hi afegeixen un mòdul per emmagatzemar tot aquest material, tres nous lavabos amb cabina de fusta a la plaça Consolat de Mar —adaptats per a persones amb mobilitat reduïda—, la renovació de les plataformes de les dutxes i les fonts, i la incorporació d’un nou servei de megafonia. L’edil de Turisme al consistori altafullenc, Pere Gomés, ha valorat que «la platja d’Altafulla ha arribat a un punt d’excel·lència adequada al perfil del nostre turista», i ha afegit que «la Bandera Blava ens posiciona com a platja neta, sostenible, dotada amb serveis de qualitat. Són requisits que, com a municipi turístic, hem de complir». El pressupost total que l’Ajuntament ha destinat als nous equipaments i el servei de socorrisme és de 40.000€.  

 
Comentaris

envia el comentari