Torredembarra podria sortir del pla de sanejament financer tres anys abans del previst

El pressupost de 2016 s'ha liquidat amb un romanent positiu de vora 2,9 milions d'euros
L'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira (ERC). | ACN

 

L'Ajuntament de Torredembarra ha conegut avui la liquidació del pressupost de l'exercici 2016, que ha deixat un romanent positiu de 2.880.098,20 euros. Aquesta és la quantitat que el govern havia pressupostat i que finalment s'ha estalviat al llarg del darrer any. D'aquesta manera, el govern municipal aconsegueix eixugar més deute del previst durant el darrer exercici, una notícia positiva de cara a acomplir els objectius proposats en el pla de sanejament financer que Eduard Rovira i els seus socis de govern van presentar a finals de 2015. En el pla de xoc presentat llavors, es calculava tancar el 2016 amb un 92,83% de deute, però finalment l'any es resoldrà amb un 77,99%, quinze punts per sota.


La planificació indicava que el 2017 el deute quedés en el 83,24%, però l'alcalde Eduard Rovira preveu, després de tancar aquest exercici, que l'endeutament es pugui situar dins dels barems adequats, per sota del 75%. La barrera s'havia de superar, segons el pla de sanejament, al tancament del 2018 —en un pla de xoc que posava el seu punt final l'any 2020. Si la situació segueix aquesta dinàmica, però, l'Ajuntament de Torredembarra podria deixar enrere el pla d'ajustament del seu deute quan es tanqui l'exercici d'enguany. Això permetrà al govern fer front a inversions molt més importants, una facultat ara molt limitada atesa la nul·la capacitat d'endeutament del consistori.

 

Cal recordar que Rovira va presentar el pla durant els primers mesos del seu mandat, després que l'exercici 2014 es tanqués amb més de dos milions d'euros de romanent negatiu de tresoreria, amb un 106% d'endeutament aquell any, el darrer del govern de CiU, PP i GIT, amb Daniel Masagué al capdavant. L'actual alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha explicat que s'han fet «molts esforços d'estalvi en els darrers mesos» i que hi ha partides pressupostades «que no s'han executat perquè no s'ha pogut, i per això han contribuït a l'estalvi», com ara els diners reservats per a despeses jurídiques —el procés judicial en què es troba l'Ajuntament segueix en marxa i, per tant, els advocats no han facturat encara els seus serveis— o per a d'altres matèries, com diversos estudis d'urbanisme. Tot i els números, l'alcalde s'ha mostrat prudent sobre els propers exercicis. «Hem d'anar treballant els pressupostos vinents i seguir resolent i superant les deficiències que encara tenim a la vila», ha dit.
Comentaris
deute
Molt Be. Felicitats
4
Lluis
A on esta l'engany, ens ho ham de creure? Quina barra.
4
mentiders
Vinga dieu la veritat al cobrar l'Iva que va gestionar l'antic govern a més de les consequensies d'una bona gestió surten els fruits que altres van preparar com si fos cosa d'ells. Vergonyós.
4

envia el comentari