Torredembarra a tots els mitjans per la bandera espanyola

Els mitjans destaquen que l'alcalde hagi acatat la sentència i que hagi hissat el mateix la bandera
El mitjans han recollit l'acció de l'alcalde torrenc a les seves pàgines | BaixGaiàDiari.cat

 

Torredembarra ha tornat a ocupar les pàgines de tots els mitjans d'arreu de l'Estat després de l'acció d'aquest dimecres al migdia de l'alcalde, Eduard Rovira, a les portes de l'Ajuntament de la localitat. Una acció amb la qual, l'alcalde volia simbolitzar la submissió de Catalunya davant l'Estat, col·locant la senyera per sota de la bandera espanyola, «com es feia en els vaixells de guerra», acatant la sentència del Jutjat del Contenciós Administratiu núm. 1 de Tarragona, en què s'obligava a l'Ajuntament a retirar l'estelada que presidia l'edifici consistorial i a col·locar la bandera espanyola al pal oficial. Acció amb divisió d'opinions entre els diferents grups polítics municipals.


Tot i la presència en tots els mitjans, l'únic que ha decidit ocupar la seva portada amb la imatge de Rovira penjant les dues banderes al pal principal de l'Ajuntament ha estat El Mundo. El diari de Pedro J. Ramírez obre la seva edició d'aquest dijous 5 de gener amb la imatge acompanyada del titular, «El alcalde de Torredembarra se burla de la ley». A l'interior, el mitjà parla del fet que la justícia «ha puesto fin a los desplantes del alcalde» i destaca la manera en com l'alcalde va decidir penjar les banderes. En un altre mitjà, La Razón, destaquen el fet que la bandera espanyola ja sigui a l'Ajuntament torrenc amb un «La bandera española vuelve a ondear en Torredembarra», tot i fer molts anys que la bandera no era present a la localitat. El mitjà de Francisco Marhuenda destaca el fet que l'alcalde «iza personalmente la rojigualda».

 

Els qui dediquen menys espai a l'afer torrenc de les banderes són, per una banda, l'ABC. El mitjà opta per un titular en què destaca que l'alcalde hissa la bandera, «El alcalde de Torredembarra iza la bandera», i resumeix el tema en tres línies on destaca la protesta de Rovira. De fet, la notícia ha estat maquetada sota la polèmica dels fanalets amb l'estelada de l'ANC a Vic, durant la cavalcada de Reis, que titulen com «TV3 se presta a servir de altavoz a la cabalgata independentista». Una fórmula de maquetació que també utilitza el mitjà català, La Vanguardia. El mitjà del Compte de Godó titula en pàgines interiors, «Torredembarra acata a su manera» i parla de com l'alcalde va acabar traient l'estelada després de rebre la sentència i la manera com va decidir hissar les banderes.


En el marc dels digitals, un dels mitjans que ha tingut ressó a través de les xarxes socials i que ha seguit el tema de les banderes, Las Voces del Pueblo, titula l'acció d'Eduard Rovira com «Se rinde el alcalde de ERC Eduard Rovira, retira el trapo separatista y cuelga la Bandera de España». Al cos de la notícia, el mitjà indica que «El secesionismo ya anda con los pantalones sueltos en toda Cataluña. Y es que el presidente de Gobierno, Mariano Rajoy,  aún no ha sacado a la Guardia Civil» i explica com s'han succeït els fets.Comentaris
Pere
I el ninot de l'alcalde encara esta content del que ha fet... i parla dels qui volien trencar ous. Vergonya!!!! Gràcies a ell els unioniestes poden treure pit i els independentistes em de mirar a terra: "El secesionismo ya anda con los pantalones sueltos en toda Cataluña". Gràcies Eduard!!! El mal que has fet no té perdó.
3
Pere
A títol individual!
2
Manel
Crec fermament que l'alcalde Eduard Rovira, no representa ni ha representat mai el sentiment d 'ERC. VERGONYA !!
1

envia el comentari