Les reaccions dels partits torrencs de l'Ajuntament a l'acatament de la sentència

Aquets dimecres l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha retirat l'estelada i ha hissat la bandera espanyola
Des d'aquest dimecres, els pals de l'Ajuntament tornen a lluir banderes | Aleix Figueras

 

La decisió presa i posada en pràctica aquest dimecres al matí per l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ja ha tingut les seves reaccions. Així, després que el batlle torrenc hagi decidit acatar la sentència del Jutjat del Contenciós Administratiu núm. 1 de Tarragona, que obligava a l'Ajuntament a despenjar l'estelada i hissar la bandera espanyola, els diferents grups polítics amb representació al consistori de Torredembarra han reaccionat a l'acció.


Des del govern, l'Alternativa Baix Gaià ha emès un comunicat en què es mostren contraris a la decisió presa per l'alcalde, ja que veuen que la sentència és «una agressió a la llibertat de gestió i decisió política» i que «l'estat espanyol tan sols coneix la repressió». De la mateixa manera, consideren que cal emprendre accions per defensar la llibertat, tot i que destaquen que «la sentència ha estat presa des d'alcaldia» i que la poden entendre per la pressió judicial. A més, convoquen la ciutadania a una reunió a les 19.30 hores al bar Els Panxos per valorar quines accions cal emprendre. Avui Democràcia també ha emès un comunicat lamentant l'acció duta a terme per Rovira i destacant que l'alcalde ha «humiliat la senyera». Tot i així, el partit de Rosa Maria Guasch no es posiciona davant de la sentència, tot i que apunta que haguessin donat suport a l'alcalde en «gairebé totes les decisions» i parla «d'espectacle lamentable».

 

Per la seva banda, la CUP, que ha sigut present durant l'acció duta a terme per l'alcalde ja ha explicat que «sabíem que la sentència arribaria tard o d'hora» i que, «estem en el marc d'un procés en el que cal prendre accions de desobediència, a vegades taxants». Els cupaires, que ja han dut a terme una acció de protesta, no descarten dur a terme algun acte reivindicatiu perquè, diuen, «la majoria social d'aquest poble no vol aquesta bandera».


Des de l'altra banda, Ciutadans celebren la decisió presa per l'alcalde torrenc i se senten satisfets perquè «és el que tocava». Pel que fa a la manera de penjar les banderes, la valoren com una manera «ridícula». Una posició diferent tenen des del PSC, que apunten que han defensat en tot moment el compliment de la sentència i que estan satisfets per la decisió presa, tot i que han demanat a l'alcalde que, si volia col·locar les banderes com ho ha fet, havia d'anunciar que ho feia amb voluntat pròpia.

 

BaixGaiàDiari.cat ha intentat contactar amb els representants del PP però no ha obtingut resposta. Tot i així, el PP, seguint la seva línia, ha defensat en diverses ocasions que l'estelada i que l'alcalde, amb algunes accions, no representa a tots els ciutadans de la Torre.



Comentaris
mireia
I Convergència?
12

envia el comentari