L'alcalde sospita d'un «entorn fosc i organitzat» contra el govern de Torredembarra

L'aparició d'una gravadora a la comissaria de la Policia Local de Torredembarra aixeca les sospites d'Eduard Rovira al voltant d'una estratègia per erosionar el govern
L'alcalde, Eduard Rovira, en una imatge d'arxiu amb agents de la Policia Local de Torredembarra. | BaixGaiàDiari.cat

 

La línia de flotació del govern de Torredembarra s'ha vist assaltada de manera especialment clara en les darreres setmanes per diverses polèmiques que han esquitxat alguns dels seus components. El cert, però, és que diversos d'aquests fronts que el govern té oberts —alguns d'ells, investigats per part de les autoritats judicials— podrien mantenir alguna relació entre ells. La sospita és sobre la taula i el mateix alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira (ERC), l'ha manifestat en declaracions a BaixGaiàDiari.cat: «Tot apunta al fet que hi ha un entorn de persones que voldrien mantenir el seu estatus d'influència i que actuen de manera fosca i organitzada per aconseguir-ho».


Les paraules del batlle torrenc es basen en una informació publicada aquest mateix dimarts pel diari digital 'La República Checa': en les darreres setmanes, va ser trobada una gravadora a les dependències de la comissaria de la Policia Local de Torredembarra. L'aparell va ser localitzat per una treballadora de la neteja, que el va posar a disposició de Miquel Àngel Marchal, el sotsinspector en cap del cos —Josep Gili, l'inspector en cap, es troba apartat d'aquesta responsabilitat.

 

En comprovar que el contingut no responia a qüestions professionals d'algun agent, Marchal va optar per posar la gravadora a disposició del jutjat del Vendrell, que ha demanat a la Guàrdia Civil que analitzi els arxius que conté. De fet, un sergent de la Policia Local ja ha declarat davant de la Guàrdia Civil en els darrers dies sobre aquest afer. Per a l'alcalde, doncs, la troballa de la gravadora deixa entreveure que hi ha un grup de diverses persones que, de forma organitzada, estan traçant una estratègia de marcatge al govern local, amb la voluntat d'erosionar-lo. Un entorn que, segons han apuntat algunes fonts, podria implicar persones que apareixen en gravacions realitzades per la Guàrdia Civil en el marc de les investigacions pel cas Torredembarra.

 

L'ombra de la prevaricació

Tot just aquest dilluns, 7 d'agost, el mateix digital publicava que el regidor torrenc de Governació, José García (PSC), estava sent investigat per dos presumptes casos de prevaricació. D'una banda, unes diligències sobre un gos perillós, de la raça rottweiler, del qual s'havia descobert que no tenia la documentació legal corresponent a aquesta mena de mascotes: en aquest cas, després d'aixecar acta, l'òrgan sancionador va interlocutar verbalment amb la propietària, que va optar per presentar al·legacions. Va ser llavors quan, efectivament, des de l'òrgan sancionador no es van respondre, però no pas amb la finalitat que prescrivissin, sinó de practicar silenci administratiu negatiu, de manera que, per llei, es desestimen les al·legacions i s'aplica la sanció. És llavors quan, la persona sancionada, pot presentar un contenciós administratiu per evitar-la.


Un segon cas girava entorn de les molèsties ocasionades a diversos veïns per part d'un altre gos. Després que les diligències arribessin a Governació, el document publicat assegura que l'expedient es va encallar i que tampoc no va rebre resposta per part de l'Ajuntament. El cert, però, és que la propietària de la mascota, en interlocució amb el consistori, hauria abonat l'import d'una sanció i, a més, va lliurar els gossos a una protectora d'animals, acabant d'arrel amb el conflicte iniciat amb el veïnat.


Tots dos assumptes, però, han arribat a mans de la Fiscalia de manera anònima per investigar si s'han comès delictes de prevaricació. Aquest dilluns, el regidor García ja apuntava a BaixGaiàDiari.cat que aquestes denúncies «són una campanya per atacar-me per una disputa laboral», i afegia que no té «cap argument ni cap prova», en la línia de les declaracions d'aquest dimarts de l'alcalde, Eduard Rovira, apuntant a un entorn concret de persones a la cerca de possibles falles legals per part del govern.

 

Les dues denúncies, la troballa de la gravadora, i les declaracions de l'alcalde Rovira i el regidor García, apuntant a una possible estratègia orquestrada contra el govern i la presumpta relació d'aquestes persones amb les investigacions de la Guàrdia Civil pel cas Torredembarra, generen un clima de tensió i pressió que, un cop més, marquen el dia a dia de la política local a la Torre. Ara, la justícia haurà de treure l'entrallat de totes les qüestions que hi ha sobre la taula i respondre una incògnita més procedent de la vida política a TorredembarraComentaris
Gravadora
Venga, que salga la mierda que aún queda de todos estos años pasados. Me parece que debe de haber mas de uno bastante nervioso en estos momentos.
0
Currante público
Mientras todo esto pasaba y pasa algunos trabajadores estamos hasta los mismísimos de recibir palos de los que presumen ser los buenos y de los presuntamente malos de los que llevamos tiempo recibiendo. Voy a buscar palomitas para entretenerme a ver como se atacan unos a otros. Las mentes cuadriculadas se espabilen solitos que no supieron coger la mano que se les tendía.
11
SILVESTRE&PIOLIN
El lado oscuro...las conxorxas...no sera que te creias el amo del cortijo y que hacias i deshacias a tu antojo....interlocuciones verbales....me parto....cuantas interlocuciones verbales se han hecho en las denuncias de tràfico...o en otros expedientes sancionadores. Eduard lo que estas diciendo y lo que afirmas es una ejemplo claro del pànico que os recorre por el cuerpo. Por otro lado lo de la grabadora...vaya tela..una grabadora...para qué...que necesidad tendria nadie de llevar una grabador
6

envia el comentari