L'alcalde de Torredembarra acata la sentència i hissa la bandera espanyola

Abans del migdia ja s'havia retirat l'estelada que presidia el consistori torrenc

 

L'estelada ja no presideix l'Ajuntament de Torredembarra. Tot plegat, després que aquest matí l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, hagi decidit retirar-la, acatant la sentència en resposta al contenciós administratiu interposat per la Delegación del Gobierno a Catalunya on es reclamava que el consistori torrenc hisses la bandera espanyola, complint la llei, i retirés l'estelada. Rovira, que ja en el seu moment va voler dur a terme l'acció de forma personal, per evitar encausar cap dels seus companys de govern, també ha volgut assumir la responsabilitat de l'acció d'aquest dimecres. Tot i així, dos dels seus companys de partit i de govern, Raúl García i Josep Maria Guasch, l'han acompanyat durant la compareixença davant dels mitjans i durant l'acció que s'ha dut a terme als peus del Castell dels Icart.

 

Des d'aquest dimecres, els pals de l'Ajuntament ja no estaran despullats | Aleix Figueras

Una acció, que segons l'alcalde torrenc, té una simbologia concreta. Així, el batlle de Torredembarra ha penjat, primer de tot, la bandera de Torredembarra i, posteriorment, la bandera espanyola, amb la senyera sota seu, «com es feia en els vaixells de guerra, la bandera del conquerit estava per sota de la del conqueridor». En un altre sentit, l’alcalde ha explicat que ja s’esperava en part el resultat, però l’ha sorprès que el jutge també hagi ordenat la retirada de l’estelada basant-se en resolucions de la Junta Electoral Central per a períodes electorals.

 

Durant l'acció duta a terme per l'alcalde torrenc, un grup de cupaires, encapçalats pel regidor de la CUP a la Torre, Toni Sacristan, han dut a terme un acte de protesta en contra de la decisió presa. Fins i tot, en un moment en que Rovira ha demanat ajuda per continuar l'hissada i el regidor Raú García s'hi ha apropat, s'han pogut sentir crits de «no l'ajudis». Sacristan ha explicat que «sabíem que la sentència arribaria tard o d'hora» i que, «estem en el marc d'un procés en el que cal prendre accions de desobediència, a vegades taxants». Els cupaires no descarten dur a terme algun acte reivindicatiu perquè, diuen, «la majoria social d'aquest poble no vol aquesta bandera».

 

Durant l'acció, s'han sentit veus contràries a la decisió de Rovira | Aleix Figueras

De la mateixa manera que Toni Sacristan era a la plaça del Castell, el regidor del grup de Ciutadans, Javier Ramírez també ha vist com l'alcalde de la Torre hissava la bandera espanyola. En acabar l'acte, el regidor ha comentat que «s'ha demostrat que el que ha vingut demanant el grup de Ciutadans, després d'un any i mig» i que se senten satisfets perquè «és el que tocava». Pel que fa a la manera de penjar les banderes, la valoren com una manera «ridícula».

 

Pel que fa a la sentència referent a la imatge del Rei Felip VI que, ara mateix, es troba sobre la porta d'accés a la Sala de Plens de la Casa de la Vila i impresa en un tamany reduït, Rovira ha explicat que encara no s'ha pres cap decisió. L'alcalde recorda que va ser un acord de ple i que, ara, caldrà parlar amb els grups que van estar-hi a favor en aquella sessió plenària per prendre una decisió final. A més, recorda que encara té temps per presentar un recurs a la sentència.

 

L'alcalde ha decidit acatar la sentència fent ús de la simbologia marítima naval | Aleix Figueras


Comentaris
José Antonio
No viene a cuento hablar como hace el Sr. Rovira de conquista o derrota, se trata simplemente de acatar las leyes por las que nos regimos, sencillo.
21
Vergonya!!!
Aquest home no pot representar ni a ERC, ni a Torredembarra. La imatge donada és rídicula.
3
rafael
lo encuentro muy bien torredembarra es españa
22
Mark
Creo recordar que el Ayuntamiento representa a todos los ciudadanos y ciudadanas de Torrredembarra Y entre ellos algunos no sentimos españoles por lo tanto la bandera también está representada Y la estelada no es nuestra bandera, nuestra bandera es la cuatribarrada.
19
Víctor SM
Encara estic en estat de xoc. El 28 de desembre ha passat. Pot ser veritat? Com s'ha baixat els pantalons... No ho podia fer algú de la brigada?
6
Montse
La Gassull hagués plantat cara!
8
Pere
Mentre hi ha persones que s’estan jugant la camissa pel País, el Sr. Alcalde de Torredembarra li va fer “performances” per justificar la seva baixada de pantalons i buscar la foto... una pena! Amb aquesta gent no farem res. Si vol fer el pallasso que s’apunti a un circ.
2
Jordi M
Es tracta de mantenir el sou a qualsevol preu Tot per la menjadora Felicitats Eduard, t'en recordes? Que la prudencia no ens faci traïdors!!!
2
Lliures!!!
No és casualitat! Eduard rima amb covard
4
Edu
Fins ara Torredembarra era un símbol de la corrupció. Ara també de la claudicació. Moltes gràcies polítics del meu poble
5
Mireia
Si ens continuessim regint per les lleis sense canviar-les, els negres continuarien seient al fons de l'autobús i jo no podria votar, per exemple. Així que l'any argument de la llei, no em serveix.
2
DDN
Jo crec que Eduard has de pagar de la teva butxaca les depeses del recurs i dels advocats i el que et sobri has de canvia les rodes del teu cotxe que van llises... que et l'alcalde que no pot portar el cotxe com ho portes. Dona exemple que si no,,,, el municipals et posaran una multa...o no...
2

envia el comentari