L’Ajuntament de Creixell denunciarà la «desatenció del servei» sobre la llar d’infants al ple d’aquest dijous

L’alcalde, Jordi Llopart, justifica la intervenció del consistori sobre l'equipament municipal per la «mala gestió» de l'empresa responsable
La gestió de la llar d'infants L'Estel de Mar de Creixell és focus de polèmica | BaixGaiàDiari.cat

 

La polèmica sobre la llar d’infants l’Estel de Mar de Creixell viurà aquest dijous a la tarda un nou episodi. El ple ordinari que tindrà lloc a les set de la tarda a l’Ajuntament del municipi inclou un punt especialment rellevant: la dació de compte de decrets d’alcaldia sobre la qüestió. És a dir, l’explicació per part de l’alcalde, Jordi Llopart, de les actuacions de l’equip de govern. BaixGaiàDiari.cat s’ha posat en contacte amb Llopart, qui ha avançat que «comunicaré la falta molt greu de l’empresa responsable: la desatenció del servei» de la llar. El batlle ha afegit que «això ha obligat a l’Ajuntament a intervenir fins a final de curs» l’equipament.


La situació està ara mateix aturada. L’empesa concessionària, Privelege Class, va deixar d’assumir al febrer els pagaments als treballadors. I l’Ajuntament, que com a responsable subsidiari s’ha de fer càrrec d’aquestes despeses, tampoc ho ha fet, motiu pel qual el centre va suspendre serveis fa un mes. Des de la llar, asseguren que el consistori es va comprometre a pagar el deute i els sous pendents en una reunió amb els treballadors i els pares dels infants, on també es va apuntar que hi havia una partida pressupostària reservada amb aquesta finalitat.

 

Llopart ha explicat a aquest mitjà que, per poder avançar, «estem esperant el vist-i-plau de la comissió jurídica assessora per rescindir el contracte el més aviat possible». Aquest conveni expira el proper 30 de juny, amb la finalització del curs lectiu, i la situació actual «no ens permet obrir un nou concurs públic». «No crec que triguem a tenir la resolució», ha afegit l’alcalde. En la darrera sessió plenària, diversos pares i mares de la llar d’infants L’Estel de Mar van mostrar la seva disconformitat amb l’equip de govern als minuts de precs i preguntes.

 

A més del punt sobre la llar d’infants, en forma de dació de compte de decrets d’alcaldia, també es durà al ple el de liquidació del pressupost 2016, i mocions ben diverses: una de suport al pacte nacional per a una societat digital a Catalunya, a proposta del batlle, dues propostes del Partit Popular, en defensa dels funcionaris públics catalans i a favor de l’inclusió de bonificacions per a vehicles elèctrics i híbrids; i una moció d’ICV, en nom de la CUP de Creixell, de rebuig als Pressupostos General de l’Estat 2017.
Comentaris

envia el comentari