La Torre negocia amb Endesa i SOREA per evitar talls a les famílies vulnerables

Endesa hauria trucat a la porta del consistori per negociar

Converses entre l'Ajuntament de Torredembarra i la companyia elèctrica Endesa per evitar tallar el subministrament elèctric a les famílies del municipi. En declaracions del regidor torrenc d'Acció Social als micròfons d'Ona la Torre, Lluís Suñé, l'elèctrica hauria trucat a la porta del consistori per parlar d'aquesta qüestió. Tot i així, l'empresa busca ser compensada en el cas que no dugui a terme aquests talls de subministre. El regidor, per la seva banda, ha declarat que l'únic que es farà des del consistori és aplicar la llei 24/2015 contra la pobresa energètica.


En un altre sentit, Suñé relatava a l'emissora que han denunciat casos en què Endesa ha tallat el fluid elèctric contra la llei, ja que abans de fer-ho cal un informe dels serveis socials on s'informi si la família pot o no pagar els rebuts. En el cas que no pugui, la llei no permet el tall. De fet, aquestes denúncies del consistori podrien ser un dels detonants de les converses entre consistori i empresa, segons el regidor.

 

A banda de l'electricitat, el subministre d'aigua seria el següent que asseguraria la regidoria d'Acció Social a través d'un acord amb SOREA, per crear un fons social per cobrir les factures impagades dels casos en què no es pugui pagar els rebuts.
Comentaris

envia el comentari