El PSC de Torredembarra es desmarca de les accions dels seus companys de govern

En un comunicat deixen clar que no van tenir res a veure amb la decisió de penjar l'estelada ni de reduir el retrat del Rei
Els socialistes es desmarquen de les decisions preses per ERC i ABG. A l'esquerra, José García (PSC) | Aleix Figueras

 

Continuen les reaccions en l'actualitat judicial que ha marcat aquestes últimes setmanes Torredembarra. Així, després que aquest dimarts s'hagi conegut la decisió de l'Ajuntament de Torredembarra d'acatar la segona sentència, en què s'obliga al consistori a canviar la mida del retrat del monarca i posar-lo en un lloc destacat de la Sala de Plens, el PSC de la Torre ha emès un comunicat per desmarcar-se tant de la decisió de reduir la mida del retrat de Felip VI, com de la hissada de l'estelada al capdamunt de la Casa de la Vila.


Els socialistes recorden que, tot i l'acord de Govern entre el PSC, ERC i ABG, les tres formacions van decidir «respectar les decisions i posicionaments ideològics i identitaris de cada formació» i que, per aquest motiu, ells no han donat suport a cap de les dues decisions. Tot i així, recorden que, en el cas que s'hagués optat per desobeir les sentències, suposava «l’incompliment d’una sentència judicial ferma, fet que el PSC mai aprovaria ni afavoriria». De fet, des dels socialistes torrencs, ja van explicar a BaixGaiàDiari.cat que, si s'haguès optat per desobeir, s'hagués hagut de plantejar si el grup continuava formant part del govern, consultant-ho al partit i a la militància.

 

Pel que fa a les accions favorables al procés, els socialistes destaquen que «alguns grups es dediquen a decorar amb soroll les seves accions enlloc de prioritzar la política realista i atendre i donar resposta a les necessitats reals dels ciutadans i ciutadanes» i que això duu a «l’esterilitat política». Quant a la situació que viu la relació entre Catalunya i l'Estat, el PSC vol reiterar que el que volen és «robar una solució dialogada, consensuada i pactada com a única via per solucionar un problema polític real d’encaix».
Comentaris
pepot
El PSC vol un pacte per dalt dels polítics professionals, no un pacte social ratificat pel poble... un autonomia com la de portugal es el que ens cal...
3

envia el comentari