CiU proposarà al ple un paquet de mesures per ajudar a pagar deutes i tributs

El grup municipal torrenc de CiU proposa augmentar els fraccionaments i crear un nou calendari fiscal
Els regidors de CiU proposaran al ple un seguit de mesures per ajudar els ciutadans en els pagaments i tributs | Aleix Figueras

 

Torredembarra viurà aquest proper dijous dues sessions plenàries, l'extraordinària sol·licitada per tres dels grups de l'oposició (C's, AD i PP) per tractar el cas del regidor Lluís Suñé, i la sessió ordinària corresponent al mes de febrer. Serà en aquesta segona sessió on els membres del grup de CiU al municipi presentaran una moció que conté un paquet de mesures per ajudar als ciutadans a pagar els tributs i deutes amb el consistori, «davant d’un context de dificultats». A més, recorden que cal començar a tramitar, amb la màxima celeritat, les bases d’ajudes per al pagament dels tributs destinades a les persones i famílies amb ingressos baixos i situacions de dificultat per fer front a aquests pagaments.


D'aquesta manera, des de CiU proposaran ampliar els terminis per tal de liquidar els deutes i, a més, rebaixar el deute mínim per fraccionar els pagaments a 100 euros, ja que, actualment, està establert en 300,51 euros. Quant als fraccionaments, proposen que, depenent l'import, vagin dels tres als 36 mesos.

 

Calendari fiscal

Una altra de les propostes del grup de Convergència i Unió, que forma part d'aquest paquet de mesures, és l'ampliació del calendari fiscal amb tots els tributs i preus públics municipals de caràcter periòdic per a l’any 2017. I és que, segons expliquen, en l’actualitat, el calendari fiscal aprovat per la Junta de Govern Local no contempla el període de cobrament de tots els tributs que són periòdics. Per aquest motiu, volen facilitar a la ciutadania la informació de tots els períodes de cobrament, així com poder ajudar fraccionant al màxim tots els tributs en què sigui possible.

 

Així mateix, demanaran, tal com es fa en altres poblacions, realitzar un document annex on figurin les bonificacions, exempcions de pagament i possibilitats de fraccionament a les quals es poden acollir els interessats, i donar-ne publicitat.


Cobrament de les taxes dels anys anteriors

Els regidors de CiU, Anna Magrinyà i Joel Navas han denunciat que no s’ha complert el cobrament de les taxes tal com s’havia acordat i han posat com a exemple que s’ha cobrat el novembre del 2016 la taxa d’escombraries que correspon a l’any 2015 i al 2016. De la mateixa manera que, a finals de l’any 2016, s’ha procedit a cobrar la taxa d’ocupació de via pública de certes zones tota de cop, sense tenir en compte si havien demanat fraccionament durant tot l’any o no, negant-los la possibilitat de fer-ho fraccionat posteriorment sense haver de pagar un recàrrec.

 

Per aquest motiu, han proposat que l’Ajuntament assumeixi el recàrrec pertinent o els interessos de demora si la pròpia Administració no ha complert amb els terminis de cobrament acordats i això ha dificultat el pagament del tribut.Comentaris

envia el comentari