Avui Democràcia ataca el govern de Torredembarra pel cas Garcia

«Demanem que el regidor sigui apartat de les seves competències», apunta la formació en un comunicat
Rosa Maria Guasch, a la dreta, és la regidora d'Avui Democràcia a l'Ajuntament torrenc | Aleix Figueras

 

La tensió s’ha tornat a elevar a l’Ajuntament de Torredembarra aquesta setmana de la mà del ‘cas Garcia’. El jutjat del Vendrell investiga dos presumptes cas de prevaricació i tràfic d’influències per part del regidor de Governació, José Garcia (PSC), en una operació que l’edil ha titllat de «campanya per atacar-me sense cap argument per una disputa laboral». La denúncia, per part d’un funcionari del consistori torrenc, es troba ara en mans del jutge en fase d’investigació, si bé Garcia ha matisat que «el jutjat no m’ha notificat res, però si en el futur em criden aniré a demostrar que no he fet res, i que l'única finalitat d'aquesta denúncia és intentar-me fer mal per un tema laboral que no té res a veure».


Tot i que el procés d’investigació roman obert i encara no s’ha provat res, la formació a l’oposició Avui Democràcia ha elevat el to contra José Garcia i la resta de governants municipals mitjançant un comunicat on ha demanat «explicacions per poder valorar la importància dels fets, i també que el regidor Garcia sigui apartat de les seves competències i, en el cas de ser investigat, presenti la seva renúncia al càrrec i acta de regidor».  El grup, encapçalat per Rosa Maria Guasch, ha valorat que la Torre compta amb «un govern que menteix, amaga informació i maniobra per salvar els interessos dels seus membres», i ha opinat que «el regidor Garcia ha demostrat sobradament que no està capacitat per dirigir el departament de Governació, i està utilitzant la política de manera indigna». «En els dos anys al capdavant de la regidoria, ha estat incapaç de dur a terme tasques com la signatura del nou conveni amb el cos de la Policia», ha afegit.

 

Eduard Rovira, el batlle de la localitat, ha donat suport al seu soci de govern. En declaracions a BaixGaiàDiari.cat, ha fet explícites les sospites al voltant d’una possible campanya, i ha assegurat que «tot apunta al fet que hi ha un entorn de persones que voldrien mantenir el seu estatus d'influència i que actuen de manera fosca i organitzada per aconseguir-ho» com a rerefons de les denúncies. Segons Rovira, l’estratègia per erosionar el govern se sustenta en altres proves com l’aparició d’una gravadora a la comissaria de la Policia Local, que ja es troba en mans judicials.


Els presumptes delictes de prevaricació versarien sobre unes diligències sobre un gos perillós, de la raça rottweiler i del qual s'havia descobert que no tenia la documentació legal corresponent a aquesta mena de mascotes, i sobre un cas de molèsties ocasionades a diversos veïns per part d'un altre gos. La formació de Guasch ha apuntat que «ja s’especulava que al darrere hi havia algunes pràctiques susceptibles de constituir un delicte de prevaricació i tràfic d’influències», i ha demanat «uns detalls que a l’oposició i a la població de Torredembarra se’ns ha negat des del govern».Comentaris
Pepet
Que no us enganyin que hi ha més coses!
9
Ei Pepet
Pepet quines coses?
0
avui demo
Aquesta senyora no te vergonya. A format part de un govern acusat de corrupció
2

envia el comentari