Altafulla presenta el nou Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible

L'objectiu és guiar la població a disminuir les emissions de gasos d’efecte hivernacle | Després de l'acte, l'EINA ha denunciat que no es permetés la participació d'un dels seus militants
El consistori ha presentat les accions concretes | BaixGaiàDiari.cat

 

Seguint l'acord adquirit en el marc del Pacte d'Alcaldes que estableix que a l’any 2020 s’han d’haver reduït un 20% les emissions de GEH en comparació amb el 2005, l'Ajuntament d'Altafulla ha presentat aquest divendres al matí el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) del municipi. Aquesta pla ha de servir per guiar la població a disminuir les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH).


Durant la primera fase es va dur a terme un inventari municipal de consums energètics i emissions de GEH associades als principals sectors d'activitat, en què es va concloure que els transports i el sector domèstic són els causants del 44% i 27% de les emissions, respectivament. En aquesta mateixa línia, l’inventari anuncia que el total d’emissions de GEH del 2005 era de 23.191 tones de CO2. Ara, en la presentació d'aquest divendres s'han presentat les accions que han de permetre assolir la reducció del 20% d’emissions de gasos contaminants. Accions que s'hauran de dur a terme en els diferents àmbits de la societat.

 

Des del consistori, el regidor de Serveis de l’Ajuntament d’Altafulla, Michael Preuss, ha explicat que «es preveuen un total de 29 accions, de les quals algunes ja s'han iniciat, que si es duen a terme de manera correcta han de permetre reduir un 25% les emissions de gasos de GEH que actualment existeixen». Entre les mesures, Preuss ha destacat les que han de permetre una major eficiència energètica, la potenciació de l’ús d’energies renovables així com a millorar la mobilitat sostenible, amb la creació d’aparcaments per a cotxes elèctrics i l’ampliació de llocs per a bicicletes.


En aquesta línia, a més, el regidor també ha explicat que s’ha de seguir treballant per millorar els resultats de la recollida selectiva, adquirir l’hàbit de consumir productes de quilòmetre zero i evitar el malbaratament d’aigua. Preuss ha sentenciat que d’ara en endavant s’ha d’actuar, comunicar i comprovar mitjançant un seguiment del PAES amb la finalitat que els objectius s’estan acomplint.

 

L'EINA creu que el govern els ha vetat la participació

Després de la presentació, ERC-l'EINA ha emés un comunicat per tal de denunciar que, segons asseguren, se'ls hagi vetat de l'acte d'aquest divendres. Així, comenten que el grup independentista hauria comunicat la impossibilitat que cap dels seus tres regidors hi assistís per motius laborals, com els passa en diverses ocasions amb reunions i presentacions. Tot i així, des del grup municipal van proposar un representant per tal que assistís a l'acte però, asseguren que des del govern no es va autoritzar la presència d’un representant de l’EINA a la reunió argumentant que només els regidors i la premsa hi podien assistir.

 

En el comunicat, l'EINA denuncia «doble raser de l'Alternativa» pel fet que comenten que no va haver-hi cap problema en què la direcció de la participació d’Altafulla als Jocs del Mediterrani recaigui en un militant d’Alternativa, «persona que no és regidor però que se’l pot veure sovint per l’Ajuntament prenent decisions més pròpies del Regidor d’Esports, Jaume Sánchez». A més, parlen de la participació en tertúlies polítiques radiofòniques de militants de l'Alternativa.

 

En el mateix comunicat, des de l'Esquerra Independentista d'Altafulla també asseguren que l'Alternativa i el PDEcat haurien reiterat en l'últim ple la seva satisfacció en haver expulsat a l’Esquerra Independentista d’Altafulla (l’EINA) de la Junta d’Aigües d’Altafulla.Comentaris
Manelic
Als de la premsa si que els deixen assistir i els de l'EINA no. BRAVO.
0

envia el comentari