El I Festival Internacional de Música de la Costa Daurada farà aturada al Baix Gaià

Altafulla, Torredembarra, Creixell i Roda de Berà acolliran diversos concerts entre l’11 de juliol i el 14 d’agost
L'intèrpret russa Svetlana Tovstukha actuarà a les quatre localitats del Baix Gaià | Cedida

 

 

El I Festival de Música de la Costa Daurada farà aturada al Baix Gaià. La primera edició de la proposta cultural, que tindrà lloc a partir del 8 de juliol i fins el 14 d’agost, passa per diversos espais del litoral tarragoní, entre ells quatre punts del Baix Gaià: Altafulla, Torredembarra, Creixell i Roda de Berà. Els concerts en aquestes localitats es reparteixen entre l’11 de juliol i el 14 d’agost, i els altres municipis implicats són Tarragona, Santa Coloma de Queralt, Montblanc, Vilanova d’Escornalbou, Valls, Cambrils i Salou, l’epicentre de la mostra.


La nova iniciativa per a l’estiu persegueix l’objectiu de promoure i divulgar la música clàssica i descobrir espais emblemàtics, a més d’oferir programes de qualitat, assequibles i oberts a tots els públics. El cost de l’entrada per a cada actuació és de 5€. Ja es pot consultar la totalitat del cartell, que fins el dia 11 de juliol no coneixerà el Baix Gaià. Serà a Torredembarra, amb el concert de guitarra d’Izan Rubio. A més, el municipi torrenc també acollirà l’actuació de la Jove Filharmònica de Catalunya (JOFICAT) el 16 de juliol, la mostra de piano de Melani Mestre el 25 de juliol i l’actuació de violoncel de Svetlana Tovstukha el dia 27. Tovstukha serà l’única artista que recorrerà tot el Baix Gaià: també serà el 14 de juliol a Roda de Berà, el 21 a Creixell i el 26 a Altafulla. A més, el municipi embruixat acollirà un altre concert: el dia 16 de juliol amb el Duo Leópolis, que oferirà una actuació de violí i piano.

 

El piano de Melani Mestre també sonarà a Creixell, el 14 de juliol, i a Roda de Berà, l’11 d’agost. No farà aturada a Altafulla. El pas de la mostra pel Baix Gaià es complementa amb activitat frenètica a Creixell (que el 28 de juliol acollirà a la soprano Charo Tris, el 4 d’agost a la dupla clàssica de José Galeote i José Isidoro Ramos i l’11 d’agost l’actuació l’arpa amb Laia Barberà), i a Roda de Berà, on també lluiran els seus concerts el trio de guitarres Salzburg Guitar Trio, el 14 de juliol, i l’actuació que clourà el festival, amb el grup A Deu Cordes, el 14 d’agost.
Comentaris

envia el comentari