El film català 'Pàtria' inaugurarà el FIC-CAT de Roda de Berà d'enguany

La inauguració de la desena edició del festival es durà a terme el 5 de juny
El film està dirigit pel català Joan Frank Charansonnet | Cedida

 

La pel·lícula Pàtria. La llegenda d’Otger Cataló i els 9 barons de la fama serà el film inaugural de la desena edició del Festival Internacional de Cinema en Català, que se celebrarà a Roda de Berà entre el 5 i l’11 de juny. El film, del director català Joan Frank Charansonnet, també competirà en la Selecció Oficial i per tant optarà als premis del jurat al Millor Llargmetratge, Millor Guió, Millor Llargmetratge del Jurat Nova Crítica i al Premi del Públic. El llargmetratge es podrà veure al Festival abans que als cinemes comercials, on arribarà el dia 9 de juny.


Pàtria és un film que vol parlar dels orígens de Catalunya amb l’objectiu de donar a conèixer tant aquí com a l’estranger les arrels del poble català. La pel·lícula, amb voluntat de cinema èpic i popular, inicia el seu viatge amb la veritable història dels primers referents escrits sobre la llegenda d’Otger Cataló, que apareixen a l’obra Histories e conquestes dels Reys de Aragó e Comtes de Barcelona, escrita el 1438 al Monestir de Sant Llorenç (Berguedà) per un jove cavaller i mossèn anomenat Pere Tomic.

 

Abans de l’estrena a terres catalanes, la pel·lícula serà projectada en la setena edició del Nice International Film Festival, un prestigiós certamen en què ja opta a tres candidatures: Millor Pel·lícula de parla no anglesa, Millor Director de parla no anglesa (Joan Frank Charansonnet) i Millor Actor protagonista de parla no anglesa (Boris Ruiz). Els noms dels guanyadors se sabran el dia 20 d’abril a la gala de cloenda del festival. També a França i només uns dies més tard Pàtria serà projectada a Le Marché du Film del Festival de Cannes, on els productors tenen previstes diverses reunions de cara a la distribució internacional del film. El llargmetratge també es projectarà a Madrid el 24 de maig.


Quant al FIC-CAT, l’edició d’enguany està dedicada als i a les guionistes, professionals del cinema amb un paper molt rellevant dins la indústria cinematogràfica però que en ocasions té molt poc recorregut professional a casa nostra. Així doncs, un dels objectius del FIC-CAT serà debatre i fer visible la situació actual en la qual es troba aquest col·lectiu de creadors.Comentaris

envia el comentari