«Detrás del paraíso» d’Angelo Attanasio, guanyador del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer de Turisme

El Premi de Comunicació Local ha estat per l’article «El nazi de Torredembarra», de Josep Bargalló i Montserrat Palau
L'organització va destacar el nombre de treballs presentats en aquesta edició | Anna F. - Ajuntament de Torredembarra

 

El treball multimèdia «Detrás del paraíso» d’Angelo Attanasio, publicat a la pàgina web d’eldiario.es a l’agost de 2016, s’ha emportat el Premi Mañé i Flaquer en la modalitat Periodisme Turístic que organitza l’Ajuntament de Torredembarra. El jurat ha ressaltat que el treball «constitueix una aportació de primera qualitat, molt variada i molt elaborada». A més, ha destacat que el periodisme turístic és «molt adequat per atreure les noves generacions, que poden entrar millor al món del reportatge de viatges que a través de formats més clàssics». El premi té una dotació de 6.000 euros i l’acte de lliurament ha tingut lloc aquest dissabte al vespre. 


D’altra banda, el Premi de la modalitat de Comunicació Local ha estat atorgat a l’article «El nazi de Torredembarra», de Josep Bargalló i Montserrat Palau, i publicat a la revista Sàpiens núm. 165, de febrer de 2016. En aquest cas, el jurat ha subratllat «la investigació en profunditat de l’entorn d’un personatge fosc de la història europea vinculat a Torredembarra», a més d’una bona documentació visual i d'una escriptura de qualitat. En aquest cas, els guanyadors s’han endut una dotació de 2.000 euros.

Els guanyadors

Angelo Attanasio és periodista freelance, i editor i productor multimèdia. Col·labora amb diaris i revistes europees i internacionals i és corresponsal des de Barcelona de diverses capçaleres italianes i internacionals. El Premi Mañé i Flaquer se suma a la seva llarga llista de reconeixements internacionals com el Premio Rey de España de Periodismo 2016, categoria digital; el Premio de Periodismo en Positivo 2016; la Menció especial al Premi Ortega y Gasset el 2015 i el 2016; la millor cobertura multimèdia Longlist of One World Media Awards 2015; Digital Media Award category; i el Premio de Periodismo sobre Investigación e Innovación Tecnológica "Tecnalia" (VII edición).

 

El Premi de periodisme turístic va ser per a Angelo Attanasio | Anna F. - Ajuntament de Torredembarra

 

Josep Bargalló és llicenciat en Filologia Catalana. Màster en Estudis Superiors en Llengua, Literatura i Cultura Catalana, amb Premi Extraordinari. Catedràtic de Secundària, escriptor i crític literari, col·labora en diferents mitjans de comunicació. També ha estat conseller en cap i director de l’Institut Ramon Llull. Actualment és coordinador de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Rovira i Virgili i vicepresident de la Fundació Josep Irla.


Montserrat Palau és doctora en Filologia Catalana i professora titular de la Universitat Rovira i Virgili i de l’Institut Interuniversitari d’Estudis de Dones i Gènere. Ha publicat llibres de narrativa i assaigs literaris sobre autors i autores catalans. Actualment és diputada al Parlament de Catalunya i col·labora en diversos mitjans de comunicació.

 

El premi de periodisme local va ser per a Montserrat Palau i Josep Bargalló | Anna F. - Ajuntament de Torredembarra

 

El jurat dels Premis Mañé i Flaquer ha estat integrat per Jordi Farré, director de la Càtedra Internacional URV/Repsol d’Excel·lència en Comunicació; Josep Maria Girona, director de SER Catalunya; Juan Navarro, director de Comunicació de Repsol; Sara Sans, presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya; i Sergio Vila-Sanjuan, coordinador del suplement Cultura/s del diari La Vanguardia i guanyador del Premi Nadal de 2013.Comentaris

envia el comentari