Cinema fantàstic al FIC-CAT de la mà del Festival de Sitges

Els dos festivals s'agermanen un any més
Projecció del Festival de Sitges d'edicions anteriors | visitsitges.com

 

El Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada (FIC-CAT) ha renovat el seu acord amb el Festival de Sitges. El FIC-CAT celebrarà la desena edició d'aquest festival entre el 5 i l'11 de juny a Roda de Berà, on hi haurà una aposta clara pel cinema fantàstic català. Aquest acord permet al FIC-CAT programar diferents títols de ciència-ficció, terror o fantasia que han passat pel Festival de Sitges.


Per tercer any consecutiu doncs, la secció Pantalla Sitges apareix apadrinada de nou pel veterà Festival. Àngel Sala, director del Festival de Sitges, serà a Roda de Berà la nit del 8 de juny per presentar la secció i així poder seguir el desenvolupament que ha fet el FIC-CAT. Sala és coneixedor d'aquest festival, ja que n'ha participat com a jurat en edicions anteriors. Enguany el llargmetratge protagonista serà 'La propera pell', dirigit per Isaki Lacuesta i Isa Campo. La pel·lícula, protagonitzada per Àlex Monner, Emma Suárez, Sergi López i Bruno Todeschini, presenta un adolescent que ha estat desaparegut i que torna després de vuit anys, quan tothom el donava per mort. La seva incorporació a la vida familiar estarà marcada pel misteri de la seva desaparició i a poc a poc sorgirà el dubte de si realment és ell el nen desaparegut o si es tracta d'un impostor. 'La propera pell' es va estrenar a Sitges 2016.

 

L'acord entre els dos festivals fa que la col·laboració es consolidi, ja que aquest projecte donarà difusió i posarà de manifest la importància que té el cinema fantàstic dins de l'audiovisual català, i que també ha de contribuir a reivindicar i donar suport a les pel·lícules i curtmetratges estrenats al llarg d'aquest any.
Comentaris

envia el comentari